Home Космонавти Първият български космонавт награди в Ловеч победителите от два национални конкурси

Първият български космонавт награди в Ловеч победителите от два национални конкурси

2599
SHARE

линк към галерията

На церемония в Художествена галерия Ловеч първият български космонавт Георги Иванов участва в награждаването на победителите в два национални конкурса, посветени на 40 години от полета му в Космоса. Награди връчиха и негови колеги от Европа, гости на града на люляците.


Над 1680 деца от цялата страна са участвали в Националния конкурс-изложба за детска рисунка „Към звездите…“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч. Право на участие в него са имали деца от 6 до 17 години. Творбите на наградените са подредени в изложба в галерията.


Наградата на Община Ловеч бе присъдена на 15-годишната Виктория Пумова от град Раднево. Отличието за плакат спечели Селин Айсун Муса от Казанлък, а наградата за ученик със специални образователни потребности заслужи 17-годишната Николета Жекова от Стражица. Своите отличия получиха и участниците с най-добри рисунки в четирите възрастови категории. Във всяка от тях наред с първото място са присъдени три втори и трети места, както и поощрителни награди.


Другият конкурс-изложба за дигитални изкуства „От Земята до звездите“ бе организиран от Регионална библиотека „Проф.Беню Цонев“ – Ловеч. В него са участвали деца и ученици от 5 до 12 клас и деца със специални образователни потребности.
След връчването наградите на победителите и в този конкурс Георги Иванов им благодари за участието, пожела им още много успехи, да продължават да развиват своя талант и ги прикани да участват и в организираните от фондация „Еврика“ конкурси.


Гости на Ловеч във връзка с годишнината са вторият български космонавт Александър Александров, руският космонавт Павел Виноградов, Владимир Ремек от Чехия, първият поляк летял в Космоса Мирослав Хермашевски, Берталан Фаркаш от Унгария, Иван Белла – първият словашки космонавт, както и Татяна Егорова – съпруга на д-р Борис Егоров, бивш съветски космонавт и първия лекар в Космоса.

линк към галерията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here