Home За Георги Иванов Полет на ръба на безкрая: Приземяване

Полет на ръба на безкрая: Приземяване

4293
SHARE

Видеото се излъчва от сайта на БНТ2 на адрес:
https://www.bnt.bg/bg/a/polet-na-rba-na-bezkraya-prizemyavane

„Полет на ръба на безкрая: Приземяване“ е своеобразна втора част на „Полет на ръба на безкрая“, заснет по повод 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов, който беше показан на 7 април тази година в рубриката „В кадър“. А самият филм е едно завръщане назад във времето и в полета през спомените на Георги Иванов и задочния разказ на Николай Рукавишников.

Архивните материали от РКК „Енергия“, които са използвани във втората част, пресъздават напрегнатата атмосфера и позволяват полетът да бъде показан през очите на двете основни действащи личности. Това е един разказ за космонавтите, попаднали в една изключително тежка ситуация, когато нещата наистина се движат „по ръба“, но все пак се стига до благополучна развръзка. Как става това – вижте и чуйте от Георги Иванов и от Николай Рукавишников (задочно).

И двете части на филма са реализирани от екип автори: Валери Маринов, Орлин Джелепов, режисьор: Дамян Серкеджиев, оператор: Любомир Станоев, режисьор по монтажа: инж. Владимир Анастасов. Музикален оформител е Цвети Владимирова. За втората част допълнителен продуцент за БНТ2 е Стела Стойкова, а редактор – Бронислава Игнатова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here