Home За Георги Иванов Георги Иванов „Длъжен да оцелее“ – филм на Мартин Карбовски

Георги Иванов „Длъжен да оцелее“ – филм на Мартин Карбовски

2408
SHARE

Безплатна прожекция на най-актуалния документален филм за първия български космонавт Георги Иванов, в деня отброяващ точно 40 години от полета му.

Безплатна прожекция на най-актуалния документален филм за първия български космонавт Георги Иванов, в деня отброяващ точно 40 години от полета му. Журналистът Мартин Карбовски, автор на филма, ще разкаже за работата си с генерала, а след прожекцията ще отговаря на въпроси от публиката.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! Моля запазете вашето предварително на kosmodrum.retro.space@gmail.com
До изчерпване на местата!

За прожекцията в София на 12 Април вижте тук –>
https://www.facebook.com/events/304900096856267/

На 12 април – полета на Юри Гагарин, се отбелязва международния ден на космонавтиката. На тази дата, през 1979 г. излиза в открития космос и първия българин Георги Иванов. Това прави страната ни 6та в света, в списъка с космическите нации.

Тази година се отброяват точно 40г. от полета на Иванов. Честваме юбилея със серия събития в София и Пловдив, като загрявка за изложбата „2019 – Година от бъдещето“ посветена на бъдещето и космическата култура в близкото ни минало. Събитието предстои на 03 май – 03 юни, в Мексиканската къща и Капана в Пловдив.

Изложбата „2019 – Година от бъдещето“ и всички свързани събития са част от програмата на Европейска Столица на Културата – Пловдив 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here